lördag, oktober 18, 2008

Hejda Singapore&ett varkande huvud

Singapore har blivit en forvirrad backpacker fattigare och Malaysia har fatt besok istallet.
Tog mig en buss med en javligt konstig kille fran hostelet till Melaka soder om KL imorse. Stannar bara har tills i morgon nar jag drar till KL och vantar pa att Axel och Josephine ska komma dit den 22a. Egentligen hade jag kunnat aka raka vagen men jag tankte att det vore trevligt med sallskap pa bussen plus att jag garna upptacker KL med A&J nar dom kommer.
Sallskapet var det lite si och sa med. Dels for att snubben ar ganska konstig, valdigt trevlig men lite bakom, far man saga sa? =P Jag hade inte alls nagon lust att prata om hans konstiga specialintressen i fyra timmar sa jag passade pa att sova istallet. Vilket passade mig valdigt bra eftersom jag bara sov tva timmar inatt..

Min vistelse i singapore kan sammanfattas med Lite somn, Lite mat, En hel del alkohol, Mycket trevliga manniskor och ytterligare en paminnelse om hur liten varlden ar.

Fredagen slutade inte riktigt som det var planerat, som alltid! Traffade upp aporna pa backpackerstallet (forresten ett kort klargorande, det ar inte jag utan dom sjalva som kallar sig for apor) hade javligt trevligt och fick senare sallskap av tre norskor och annu lite senare travar det in en snubbe som sag misstankt svensk ut.
Jag kan ju inte vara tyst sa jag gick fram och borjade prata med honom och mycket riktigt var han svensk, fran stockholm narmare bestamt. Varlden krymper ytterligare nar han sager "Jaha du har varit och surfat pa Lombok, med Olle da eller?" Det visar sig att han ar kompis med Jon!

I alla fall sa skulle vi ju ut till Zouk men i fyllan och villan sa tappade jag och Rasmus stockholmaren, bort dom andra men lyckades underhalla oss bra i alla fall. Sa pass bra att jag inte kom hem forens narmare sex pa morgonen tror jag. Traffade honom kvallen efter och han precis som jag sag javligt sliten ut=P

Den planerade rundturen blev tillslut Singapore by night for det var forst folk vaknade till liv. Jag ar nog en ganska dalig turist med tanke pa att jag hade missat halften av sevardigheterna. Men a andra sidan sa har jag spenderat de flesta dagarna gaende omkring och sett valdigt mycket annat spannande.

Det basta med rundturen var allt snacket, eftersom han (som jag inte vet vad han heter,shame on me!) ar valdigt intresserad av arkitektur tack vare sitt jobb sa kunde han beratta om de olika husen. Har dessutom fatt lara mig en hel del om Singapores historia och sjuka lagar och straff. Var det bara jag som inte visste att; det ar olagligt att demonstrera i singapore, det ar olagligt att vara gay! dock inte flata for det existerar inte !!? Dom har dodsstraff, men framforallt, att dom har kvar spostraff?? Tydligen var det ett ganska kant fall for nagra ar sedan med en australiensk snubbe som hade malat grafitti pa bildar i singapore och akte dit. Han fick fem piskrapp som straff...! Passa er !

Jag lamnade Singapore med ett stort hal i planboken, manga nya vanner och ett varkande huvud. Ser fram emot att aka vidare efter KL till nagonstans dar jag kan ta det javligt lugnt. Det har varit kul med storstad i nagra dagar som kontrast till Indo men nu far det vara nog. Dags att dra ner tempot och fa alkoholangorna att lamna kroppen.

Karlek till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar