torsdag, oktober 16, 2008

Mina nya vanner aporna

Singapore har fatt besok av en forvirrad Bella som igar morse hellst av allt ville harifran och som pa kvallen drack ol&redbull (!?) med ett gang apor i en trapp nagon stans i singapore.

Efter att ha sovit en halv natts somn, eftersom jag kom hit mitt i natten, var det dags att ta pa sig gympadojorna som har legat langst ner i vaskan och bege sig ut i den stora staden singapore.

Nar jag tog klivet ut fran hostelet tog det tvarstopp, "At vilket hall ska jag ga?" "Var ska jag ata frukost" "Vad ater dom till frukost har?" "Vad ska jag gora sen?" "Nej hjalp jag vill tillbaka till Indo igen!".

Jag klev tillbaka in pa hostelet igen, tog fram min lonaly planet som jag lyckats byta till mig, bladdrade fram kartan och bad killen i receptionen visa vart jag var. Sen bestamde jag mig for vilken gata jag skulle folja och ungefar vart jag skulle ga. Hamnade efter en halvtimmes promenad pa Starbucks och hade lite barcelona-nostalgi i min ensamhet.
Upp med Lonaly planet igen och drog mig till minnes att jag ville till SAM- Singapore art museum. Dar och pa museumet bredvid som jag tror var typ moderna museet (vilken koll va?) spenderade jag fyra timmar. Hittade en mycket ball konstnar som jag maste kolla upp narmare.

Nar jag tillslut kom tillbaka till hostelet efter att ha vandrat omkring ytterligare nagra timmar var det dags att fa i sig mat. Jag gick till ett nara belaget hak som sag ut som ett typiskt backpackerhak, det var har aporna kom in i bilden. Fyra snubbar som jobbar som apor, med vad som hellst som behovs goras valdigt hogt uppe pa byggnader, oljeriggar och liknande. Jakligt roliga, lite flummiga men mest valdigt trevliga.
Ett par timmar senare satt vi i en trapp utomhus nagonstans i singapore och drack baleys och ol med redbull?? Javligt ackligt men man tar seden dit man kommer=P Jag och typ tio stycken apor mellan 20 och 35. Det var meningen att vi skulle ga ut men timmen blev sen, vi at lite fyllemat och kom inte in pa ett stalle for att ena killen var for ung osv osv sa det slutade med att jag fick eskort hem igen och ett lofte om att vi ska gora om det pa fredag istallet. Men jag hade jakligt kul och dom var verkligen trevliga, fick en massa tips om malaysia. Dom hade rest runt en hel del och jag tror ena killen var fran malaysia. Ska nog ta med mig mina trotta ben och ga till haket snart och fa mig lite mat och lite fler historier fran varldens alla horn om diverse hoga byggnader=)

Karlek till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar